Sotenäs Kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Sotenäs, havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Sotenäs har ren luft, rent hav och unika möjligheter för en rik och varierande fritid. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en lugn kommun. Här genomsyras vårt arbete av vår gemensamma värdegrund: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Utöver ovan nämnda fördelar med att arbeta i Sotenäs kommun finns även andra personalförmåner: friskvårdsbidrag, rökfri arbetstid, gratis kaffe & te. Man får också som nyanställd delta i en gemensam introduktion under en halvdag, som både ska ge ett varmt välkomnande och viktig information kring att vara anställd i kommunen. Efter denna introduktion ska Du som medarbetare känna stolthet, trygghet och motivation för ditt nya arbete.

Beskrivning

Arbetet på samhällsbyggnadsförvaltningen är spännande och utmanande av flera skäl. Bebyggelsetrycket i kommunen är högt. Näringslivet består av starka och framgångsrika företag inom bl.a. bygg och anläggning, livsmedelsindustri och teknisk industri. Besöksnäringen är betydande och växande med Smögen, skaldjur, salta bad och skärgården som mycket starka varumärken. I kommunen finns stora natur-, kultur- och friluftsvärden varav flera är av riksintresse.

Bygg- och GIS-enheten ingår i kommunens samhällsbyggnadsförvaltning och söker för tillträde snarast en bygglovhandläggare.

Arbetsuppgifter

Till arbetsuppgifterna hör bland annat.

  • Handläggning av ärenden om bland annat bygglov, rivningslov, marklov, förhandsbesked och tillsyn
  • Att fatta egna delegationsbeslut
  • Skriva fram beslutsunderlag till byggnadsnämnden
  • Föredra ärenden för byggnadsnämndens ledamöter
  • Lämna råd och upplysningar till medborgarna
  • Delta i enhetens utvecklingsarbete

Kvalifikationer

Du är resultatinriktad och noggrann, vågar fatta beslut och bidrar till förbättringar av processen.

Du är också serviceinriktad och positiv och har en god organisations- och samarbetsförmåga.

Du kommunicerar tydligt, enkelt och lättbegripligt i skrift och tal.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har god kunskap om bygglovprocessen eftersom du har en lämplig utbildning och erfarenhet från arbete i en kommunal organisation med ärenden enligt plan- och bygglagen.

Villkor

Bifoga betyg och intyg för utbildningar och yrkeserfarenhet du uppger i ansökan.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/138
Kontakt
  • Håkan von Dolwitz, 0523-664639
Facklig företrädare
  • Vision, Jörgen Mårtensson, 0523-66 46 89
Publicerat 2017-11-27
Sista ansökningsdag 2017-12-27

返回职位空缺页面