Sotenäs Kommun, Omsorgsförvaltningen

Sotenäs, havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Sotenäs har ren luft, rent hav och unika möjligheter för en rik och varierande fritid. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en lugn kommun. Här genomsyras vårt arbete av vår gemensamma värdegrund: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Utöver ovan nämnda fördelar med att arbeta i Sotenäs kommun finns även andra personalförmåner: friskvårdsbidrag, rökfri arbetstid, gratis kaffe & te. Man får också som nyanställd delta i en gemensam introduktion under en halvdag, som både ska ge ett varmt välkomnande och viktig information kring att vara anställd i kommunen. Efter denna introduktion ska Du som medarbetare känna stolthet, trygghet och motivation för ditt nya arbete.

Beskrivning

Individ och familjeomsorgen i Sotenäs kommun består av 18 medarbetare och en enhetschef,. Vi är en liten arbetsgrupp med ett brett uppdrag, barn och unga, ensamkommande barn och unga, vuxna med beroendeproblematik, ekonomiskt bistånd, våld i nära relation,  familjerätt, samt en utlokaliserad familjecentral

Utifrån det breda uppdraget behöver varje medarbetare på Individ och familjeomsorgen, vara beredd och nyfiken på att även pröva andra arbetsuppgifter än det som ingår i det huvudsakliga uppdraget. Vi är en arbetsgrupp där personalomsättningen inte är stor, och vi är en blandad arbetsgrupp vad det gäller åldrar och erfarenhet i det sociala arbetet. .

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i familjegruppen kommer du att utreda barn och unga enligt SoL och LVU, utifrån de anmälningar och ansökningar som inkommer. Du kommer att ansvara för att följa upp de beviljade insatserna i dina ärenden. Du kommer att vara en av fyra socialsekreterare i familjegruppen. I uppdraget ingår såväl intern samverkan, som extern med skola, BUP, polismyndighet och andra  som arbetar med barn och unga. Handledning är en självklarhet i ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Socionom

Villkor

Körkort är en nödvändighetAnställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim/
Ort Kungshamn
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/139
Kontakt
  • Maria Edlund, 0523-664733
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, medlemsjour, 08-6174471
Publicerat 2017-11-29
Sista ansökningsdag 2018-01-09

返回职位空缺页面