Individ och familjeomsorgen

Sotenäs, havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Sotenäs har ren luft, rent hav och unika möjligheter för en rik och varierande fritid. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en lugn kommun. Här genomsyras vårt arbete av vår gemensamma värdegrund: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Utöver ovan nämnda fördelar med att arbeta i Sotenäs kommun finns även andra personalförmåner: friskvårdsbidrag, rökfri arbetstid, gratis kaffe & te. Man får också som nyanställd delta i en gemensam introduktion under en halvdag, som både ska ge ett varmt välkomnande och viktig information kring att vara anställd i kommunen. Efter denna introduktion ska Du som medarbetare känna stolthet, trygghet och motivation för ditt nya arbete.

Beskrivning

Vid Individ och familjeomsorgen, IFO, arbetar 18 kollegor med förekommande uppgifter inom uppdraget för IFO. Det innebär utredning och insatser för barn och unga samt vuxna utifrån SoL, LVU och LVM. Vi ansvarar för ekonomiskt bistånd, familjerätt och ensamkommande ungdomar. Vi har ett insatsteam, som utför beviljade insatser. Sedan årsskiftet har IFO utökats med kommunens Stödboendeverksamhet, med ytterligare 3 kollegor.

Att arbeta på IFO i Sotenäs innebär att Du har en rimlig arbetsbelastning, vilket gör att Du kan få möjlighet till reflektion och vidareutveckling i Ditt arbete och kan också påverka Din arbetssituation.

Hos oss kommer Du att omges av en framgångsrik kombination av kollegor med lång erfarenhet och kollegor med  fräscha kunskaper. Vi är en liten arbetsgrupp där alla har sin specialisering. Det finns även utrymme för att få pröva andra delar av socialsekreterarjobbet, om Du skulle vilja. 

Du har tillgång till nära arbetsledning och extern handledning. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling. 

Hos oss är omsättningen av personal relativt låg. Vi tar ett gemensamt ansvar för ett gott och kreativt klimat.

Möjlighet att till viss del arbeta hemifrån finns. 

Det är lätt att pendla till oss. Busshållplats är beläget i direkt anslutning till kommunhuset i Kungshamn, där vi finns. Tar du bilen är det gratis parkeringar.

Arbetsuppgifter

Du kommer att utreda barns behov enligt BBiC och gällande lagstiftning.

I familjegruppen kommer Du vara av en av fyra medarbetare. Vi arbetar två i ärenden utifrån komplexitet. Vi har en blandning av erfarna kollegor och mindre erfarna, där prestigelöshet råder. Vi hjälps åt med de ärenden som kommer och du kommer att få gott stöd. I vårt arbete ser vi till familjens hela situation och försöker vara aktiva i att bidra till förändring. 

Kvalifikationer

Socionomutbildning 

Villkor

 Heltid, körkort krävs

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % 40 tim/vecka
Ort Sotenäs
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/28
Kontakt
  • Maria Edlund, 0523-664733
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, medlemsjour, 08-6174471
  • Vision, Jörgen Mårtensson, 0523-66 46 89
Publicerat 2018-03-06
Sista ansökningsdag 2018-04-18

Takaisin avoimiin työpaikkoihin